Ідеальний спосіб – це водяна баня. Якщо тісто потрібне терміново, то господині радять помістити його на 30-40 секунд у мікрохвильову піч при режимі розморожування. Якщо такого режиму немає, то ризикувати не потрібно. Під впливом високих температур тісто почне швидко підсихати на поверхні, а це прямий шлях до невдалої випічки. 2 лист. 2021 р.

Як правильно розморозити заморожене листкове тісто?

Розморожувати листкове тісто потрібно в холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу – при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього потрібно обережно натискати кожні 15-20 хвилин. Краще розморожувати в упаковці, щоб тісто не висохло. Починайте працювати із тестом, коли воно майже розморозилося, але не стало м'яким. Збережена копія

Як розморозити тісто за 5 хвилин?

Для цього потрібно щільно загорнути тісто в целофановий пакет, випустити зайве повітря та опустити у нагріту воду. Як тільки вода почне ставати прохолодною, необхідно відразу замінювати її на нову. Крім цього, існує ще один поширений спосіб – заморожене тісто дріжджове помістити в духовку. Збережена копія